КОЊИ ОД СЛАМЕ И КУКУРУЗОВИНЕ
01.08.2011

Коњички клуб «НОНИУС», који успешно ради у Горњем Међурову, током прве недеље августа месеца, организовао је уметнички камп који је окупио ученике и професоре Средње уметничке школе у Нишу и студенте Академија уметности. Тема овогодишњег стваралаштва, у амбиенту села Горње Међурово, била је израда фигура од природних материјала- од сламе, кукурузовине и других пољопривредних производа. Под вођством професора Славка Пешића, подршку професора Славољуба Станковића, стваралачко умеће у овој „уметничкој дисциплини“ приказали су: Јелисавета Митић, Јована Николић, Сара Станковић, Мирјана Станишић, Милена Крстић, Деа Куртић, Ешко Куртић, Владимир Ђорђевић, Дуња Ћирић, Немања Савић, Јелена Живковић, Јелена Миљковић. Младим уметницима, учесницима кампа придружила су се и деца из села.

„Ово је прва година а надамо се да неће бити и последња у организовању оваквих активности-истакла је Јасна Илијеска. Изложбу радова поставићемо 6. и 7.августа на терену фудбалског клуба Моравац у оквиру трећег по реду коњичког турнира у прескакању препона Куп „Света Петка„ у Горњем Међурову. По завршетку манифестације-по речима Илијеске, целокупна поставка ове јединствене изложбе фигура, бићи поклоњена граду за украшавање простора.

Уметнички камп је део пројекта који су подржали Управа за образовање, културу, омладину и спорт Града Ниша и Градска општина Палилула а организатор и медијатор дешавања били су чланови коњичког клуба „Нониус“.